História

Ribizlis piskóta

Kézműves sajtokhoz, borkóstolókhoz házi zsírral kenve nagyon finom.

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
6 tojás,
30 dkg cukor,
1 sütőpor,
12 evőkanál víz
egy evőkanál cukorral elkeverve,
10 dkg ribizli,
2 kávéskanál ecet.


A tepsihez zsír és liszt. A ribizlit megtisztítjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A tepsit kizsírozzuk, és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket az ecettel kemény habbá verjük, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. Egy tálban a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekanalazzuk a cukros vizet, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A felvert hab felével fellazítjuk a tésztát. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a másik részét is. Piskótánkat tepsibe borítjuk, tetejét megszórjuk ribizlivel, és előmelegített sütőben kb. harminc perc alatt megsütjük. Amikor elkészült kicsit hűlni hagyjuk, utána kockákra vágva kínáljuk.

Abasár Királyi Központ