História

Szarvassült egresszósszal

Kézműves sajtokhoz, borkóstolókhoz házi zsírral kenve nagyon finom.

Hozzávalók:
1,5 kg szarvasgerinc,
só,
színes bors,
libazsír,
40 dkg sárgarépa,
40 dkg vörös-és lilahagyma,
50 dkg parázsburgonya,
1 ág rozmaring,
fél deci olaszrizling.

Mártás:
40 dkg piszke,
pecsenyelé,
fél deci olaszrizling.

A húst a hártyáktól megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a hagymákat félbevágjuk. Egy tepsi aljába a rozmaring ágra tesszük a húst, frissen aprított színes borssal, sóval fűszerezzük, fél deci bort öntünk alá, mellé pakoljuk a zöldségeket, a megmosott, héjas burgonyát. Ezeket is átsózzuk, libazsírral meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük az edényünket, és előkészített faszén parázson másfél órán keresztül pároljuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, kiszedjük egy másik tepsibe, a pecsenyeléből öntünk alá keveset, és mindkét edényt fedés nélkül visszatesszük, hogy szép színesre süljenek. Az egrest megtisztítjuk. Serpenyőben, pecsenyezsíron átforgatjuk, fél deci olaszrizlinggel pároljuk pár percig. Az elkészült sültet kicsontozzuk, a húst felszeleteljük, salátás tál közepére helyezzük, körbe rakjuk zöldségekkel és az egrest is mellé helyezzük.

Abasár Királyi Központ